Predsjednica Republike Srpske posjetila sembersko etno domaćinstvo u Crnjelovu

31/08/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas sembersko etno domaćinstvo u Crnjelovu.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da ovaj izvanredan projekat u Bijeljini povezuje prošlost sa onim što srpski narod danas jeste i najavila nastavak podrške ovom i sličnim projektima iz Kabineta predsjednika Republike.

“Zadovoljstvo mi je što je Kabinet predsjednika Republike Srpske u više navrata pomagao sve važne projekte na lokalnom nivou, a jedan od njih je i ovaj projekat etno domaćinstva. Moja obaveza je da i u narednom periodu podržavam ovaj i ovakve projekte na lokalnom nivou”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da buduće generacije treba da razumiju prošlost i njeguju tradiciju.

“Izražavam zahvalnost sveštenstvu i članicama Kola srpskih sestara na dobrodošlici, prilici da obiđem hram i ovo etno domaćinstvo za koje mislim da je sjajan projekat koji treba da poveže sve ono što je bilo u prošlosti sa svim onim što jesmo danas i namjeravamo da budemo u budućnosti”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, sembersko etno domaćinstvo obogatiće i turističku ponudu Republike Srpske.

“Nadam se da će, kada prođe ovo nevrijeme korone i sve ono što nas je trenutno zadesilo, ovo biti mjesto koje će rado posjećivati turisti, a na nama je da promovišemo svaku ovako dobru lokalnu inicijativu”, zaključila je predsjednica Cvijanović.

Uz narodne običaje semberskog kraja, predsjednicu Republike dočekala su djeca u narodnim nošnjama, tradicionalno uz so i pogaču, a članice Kola srpskih sestara “Sveta Angelina Srpska”, koje realizuju ovaj projekat stvaranja muzeja na otvorenom u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Crnjelovu, pokazale su predsjednici Srpske sve što je do sada urađeno.