Predsjednica Republike Srpske posjetila Hram Svetog Save

26/08/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Radovan Višković sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, kao domaćinom, posjetili su danas Hram Svetog Save na Vračaru u Beogradu.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je Hram Svetog Save pečat jednog vremena i da Srbija, Republika Srpska i svi Srbi širom svijeta treba da budu ponosni na ovaj veliki poduhvat.

Predsjednica Republike je prilikom posjete ovom hramu, gdje se privodi kraju unutrašnje uređenje, izjavila da je ono što je vidjela fascinantno i “ostavlja bez daha”.

“Mi smo svi svjesni da je ovo mjesto okupljanja, identiteta, duhovnosti i svega onog što je važno i za našu generaciju, koja će svjedočiti otvaranju ovog hrama i osveštanju, ali i budućim generacijama kao simbol svega onog što mi zajedno značimo”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da je ponosna i na potencijal Srbije, koja može na ovaj način da doprinese i da vodi sa punom pažnjom i finansijski pomaže izgradnju hrama, uz pomoć prijatelja.