Predsjednica Republike Srpske učestvovala na onlajn Međunarodnoj konferenciji “Solidarnost i saradnja – Žene lideri i svet posle pandemije”

20/08/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović učestvovala je danas na onlajn Međunarodnoj konferenciji “Solidarnost i saradnja – Žene lideri i svet posle pandemije”, koju je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.     
Predsjednica Cvijanović, ovom prilikom, zahvalila je organizatoru  na pozivu za učešće na konferenciji, a posebno ministru Zoranu Đorđeviću koji je prepoznao temu oko koje se moraju svi okupljati, naglasiviši potrebu jačanja zajedništva i solidarnosti.

Predsjednica Republike je ocijenila da je ova konferencija dobra prilika za razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u rješavanju krize izazvane pandemijom.

U svom obraćanju, predsjednica Republike je istakla da je ova godina s pravom proglašena godinom solidarnosti, jer je vrijeme pandemije učinilo društvo ranjivim, te pokazalo da solidarnost mora da postoji u svakom pogledu i na svakom nivou. 

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović uputila je riječi zahvalnosti svim ženama, posebno u zdravstvenom sektoru,  koje su svojim nesebičnim i požrtvovanim radom i zalaganjem dale  veliki  doprinos u prevazilaženju ovog velikog i izazovnog problema.