Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Grada Doboj

03/08/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Doboju  sa rukovodstvom Grada Doboj.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je Doboj dobar primjer saradnje republičke i lokalne vlasti i da je zadovoljna nizom projekata i programa gradske uprave namijenjenih građanima.

Predsjednica Cvijanović je nakon sastanka u Doboju sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem i lokalnim predstavnicima u institucijama Republike Srpske i BiH istakla da su ovo teška i izazovna vremena, ali da vjeruje da se ona mogu prevazići kroz zajedništvo republičkih i lokalnih vlasti.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je njena današnja posjeta Doboju s ciljem da ukaže da to republičke i lokalne vlasti treba da zajedno rade jer je to za dobrobit građana, te da da podršku svemu što je Gradska uprava započela, a riječ je o ozbiljnim projektima.

“Mnogo toga je urađeno na polju infrastrukture, da se očuva stabilnost budžeta i, stoga, moja zahvalnost naporima gradonačelnika i Gradske uprave upravo na očuvanju tog budžeta. Znamo da su vremena teška, a potrebe naših stanovnika velike”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je obradovana nizom intervencija, projekata i programa lokalne vlasti u Doboju koje služe kao podrška, između ostalih, mladim ljudima da bi došli lakše do svoje stambene jedinice, kao i na budžetsku podršku putem subvencija socijalno ugroženim kategorijama.

“Istovremeno postoji svijest o tome da se na taj način pomaže i našem privrednom sektoru, privrednicima i investitorima da očuvaju i oni svoje aktivnosti, jer i oni nekom trebaju da isplate plate, primjera radi u stanogradnji”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je navela da se u Doboju naporno radi i da je Gradska uprava opredijeljena da tako nastavi.

Predsjednica Republike Srpske je poručila da podržava napore Gradske uprave u svemu što je uradila tokom aktuelne epidemiološke situacije.