Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Opštine Novi Grad

24/07/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Novom Gradu sa rukovodstvom ove opštine. Predsjednica Republike rekla je da želi da pitanje odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori bude riješeno diplomatski, putem razgovora, jer nikom nisu u interesu sudski sporovi.

“Opredjeljenje Vlade Srpske je da se nastavi realizacija projekata u Novom Gradu, ali i da se da podrška za rješavanje dva ključna pitanja – prekategorizacija graničnog prelaza i problem Trgovske gore”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je navela da bi u rješavanje ovih problema trebalo da se uključe svi nivoi vlasti jer je to pitanje na kome BiH može da položi test, odnosno, da se pokaže da li se može raditi zajedno i odbraniti interese građana.

“Želim da se pitanje Trgovske gore riješi diplomatski kroz razgovore jer nikom nisu u interesu sudski sporovi. Ovdje smo da damo podršku i građanima koji se bore za zdravu životnu sredinu”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je, uprkos pandemiji virusa korona, situacija u Novom Gradu stabilna kada je riječ o opštinskom budžetu i da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

Predsjednica Republike je istakla da su u ovoj lokalnoj zajednici, uz podršku Vlade Srpske, realizovani značajni projekti.

Predsjednica Cvijanović je navela da lokalna vlast u Novom Gradu ima jasne planove za razvoj, bez obzira na probleme koje je u svim lokalnim zajednicama prouzrokovala pandemija virusa korona.

“Postoje jasni planovi, postoji volja Vlade Republike Srpske da se urade svi projekti koji će omogućiti kvalitetniji život građana”, istakla je predsjednica Srpske.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Opštine Novi Grad, predsjednica Cvijanović razgovarala je i sa predsjednikom Udruženja “Grin tim” Novi Grad Mariom Crnkovićem.