Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa otpravnicom poslova Ambasade Kraljevine Norveške u BiH

09/07/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Palati Republike sa otpravnicom poslova Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, Siri Andersen /Siri Andersen/, o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Ovom prilikom je konstatovano da je saradnja institucija Srpske i Norveške na zadovoljavajućem nivou, a sagovornici su izrazili nadu da će odnosi u narednom periodu biti dodatno unapređeni.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je istakla da institucije Republike Srpske pažljivo prate epidemiološku situaciju, te dodala da efikasna borba protiv virusa korona podrazumijeva odgovorno ponašanje svakog pojedinca, te striktno poštovanje mjera i preporuka nadležnih institucija.

Na sastanku je istaknuto da je politička situacija u BiH komplikovana, a predsjednica Republike Srpske je naglasila da bi sprovođenje socio – ekonomskih reformi i ublažavanje negativnih posljedica pandemije na privredu trebalo da budu prioritetni zadaci nadležnih institucija na svim nivoima vlasti.