Predsjednica Republike Srpske prisustvovala proslavi Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka

28/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Trebinju proslavi Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Predsjednica Republike Srpske prisustvovala je Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, a potom i parastosu za sve srpske vojnike poginule od Kosovskog boja do danas.
Predsjednica Srpske čestitala je Krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i istakla da su ovim okupljanjem u Trebinju pokazali jedinstvo, da poštuju važne datume iz prošlosti i da su zagledani u sve ono što treba da se radi u budućnosti.

Predsjednica Cvijanović je kao činjenicu istakla da se ovaj važan datum obilježava širom Republike Srpske na različitim lokacijama svake godine.

“To zapravo pokazuje našu opredijeljenost da pokažemo poštovanje upravo u svim dijelovima Republike Srpske prema onima koji su stvarali Srpsku, branili njenu slobodu, branili naše pravo na život i naše pravo na budućnost”, rekla je predsjednica Republike i dodala da je obaveza institucija da poštuju sve ono važno iz prošlosti, ali i da poveže prošlost sa budućnošću i nađe pravi put.

“Sigurna sam da onda kad smo zajedno i kad smo okupljeni oko zajedničkih interesa, a to je prvenstveno Republika Srpska, jaka, stabilna, odgovorna, koja zna šta hoće, koja može da organizuje svoj život, odgovori na političke, ekonomske i svake druge izazove, onda znam i da smo uvijek tu da ispunimo te ciljeve”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je zahvalila svima koji su dali svoje živote, kao i svima koji su donosili teške političke odluke u teškim vremenima u prošlosti.

“Ovo je dan da pošaljemo poruku da ćemo u budućnosti, jednako odgovorno, gledati i nositi se sa svim izazovima koje nam ta budućnost može donijeti”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je, nakon svete arhijerejske liturgije, položila cvijeće na spomenik braniocima Trebinja.