Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH

27/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske  i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Krsna slava u tradiciji srpskog pravoslavnog naroda sazdana je od uzvišenih i plemenitih osjećanja posvećenih miru, slobodi i zajedništvu, kao što je bila borba i herojski put boraca Republike Srpske u proteklom otadžbinskom ratu.

Obilježavanje Krsne slave Vojske Republike Srpske je prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika vojske koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo.

U nadi da će generacije koje dolaze nastaviti da njeguju tradiciju slobode, mira i tolerancije, i uz uvjerenje da će institucije Republike Srpske nastaviti da se angažuju na poboljšanju položaja boračkih kategorija u našem društvu, srdačno vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.