Predsjednica Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH upriličili oproštajni prijem povodom završetka mandata konzula Srbije u Banjaluci

26/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upriličili su danas, u Palati Republike, oproštajni prijem povodom završetka mandata konzula Srbije u Banjaluci, Vladimira Nikolića.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da između Srpske i Srbije postoji najviši nivo saradnje, čemu je mnogo doprinio i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Na oproštajnom prijemu za konzula Nikolića predsjednica Cvijanović je naglasila da je zahvaljujući toj saradnji Srbija posljednjih godina ostavila trag u svakoj lokalnoj zajednici u Srpskoj.

“Srbija je ulagala u mnogobrojne projekte i sigurna sam da će tako biti i u narednom periodu. Pri realizaciji svih tih projekata Nikolić je bio važna spona”, rekla je predsjednica Republike .

Predsjednica Cvijanović je zahvalila konzulu Nikoliću za sve što je uradio za narod u Srpskoj i što je bio sastavni dio onoga što predstavlja Republika Srpska.

“Konzul Nikolić je bio neko ko je s nama u Srpskoj živio život, ko nije ovdje samo službovao kako to većina diplomata čini. I danas smo ovdje da bismo istakli da nosimo najbolje utiske iz ovog našeg perioda saradnje od 7,5 godina”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da su u tom periodu i Srpska i Srbija bile suočene sa raznim problemima, koji su opterećujući i u političkom, ali i ekonomsko-finansijskom smislu, od poplava, suša, kriza do virusa korona.

“Ali ono što smo radili tokom tog perioda jeste da smo učvršćivali naše veze i danas se možemo pohvaliti da ono što imamo prethodnih godina jeste definitivno najviši nivo saradnje Republike Srpske i Srbije”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je posljednjih godina ogroman broj ljudi iz Republike Srpske dobio državljanstvo Srbije.

“Želimo da ohrabrimo sve naše stanovnike da se ponašaju na taj način i da razumiju da postoji i strateška veza u svemu tome”, istakla je predsjednica Cvijanović.