Predsjednica Republike Srpske posjetila kompaniju “Alpro”

25/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Vlasenici kompaniju “Alpro” .

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je kompanija “Alpro”, koja zapošljava 150 radnika, uspjela da opstane u teškim vremenima i da uprkos krizi u proteklom periodu nije otpustila nijednog radnika.

Predsjednica Cvijanović je izjavila da je “Alpro” dijelio sudbinu svih dešavanja u proteklom periodu – u vrijeme rata, u poratnom periodu i vremenu različitih transformacija.

“Suočena sa mnogim izazovima, ova kompanija je uspjela da opstane, zapošljava 150 ljudi, a to znači da 150 porodica na području Vlasenice ima gdje da zaradi za život. Ovo je kompanija koja je zajedno sa institucijama Republike Srpske i lokalnom vlasti uspjela da se odupre velikom zlu koje se zove korona, uspjeli su da zadrže sva radna mjesta, radnike i čestitam im na tome, a posebno što su nakon prvobitne krize uspjeli da zaposle dodatni broj radnika”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da je namjera da se u Vlasenici zapošljava i više radnika, a to znači da se doprinese razvoju lokalne zajednice u cjelini.

“Institucije Republike Srpske to cijene i kao predsjedniku Republike meni je zadovoljstvo da odlazim na mjesta gdje se zarađuje plata, obezbjeđuje novi proizvod”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je jako važno da je kompanija “Alpro” izvozno orijentisana tako da se proizvodi iz ove fabrike nalaze na tržištu EU, SAD i na drugim područjima.

“Ovdje je poslovni život jako dobro organizovan, postoje jasne ambicije i planovi za budućnost i sigurna sam da će imati podršku institucija Republike Srpske. Posebno je važno da ćemo sačuvati sva radna mjesta i otvoriti nova”, poručila je predsjednica Cvijanović.