Predsjednica Republike Srpske u posjeti opštini Vlasenica

25/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Opštinu Vlasenica.

U okviru posjete Vlasenici, predsjednica Cvijanović je sa načelnikom Opštine Miroslavom Kraljevićem posjetila mjesto izgradnje nove policijske stanice i kompaniju “Alpro”, otvorila rekonstruisani objekat Predškolske ustanove “Prvi koraci”, te posjetila gradilište Studentsko-đačkog doma “Srbija”.

Tom prilikom predsjednica Republike Srpske rekla je da je Vlada u prethodnom periodu obezbijedila oko 700.000 KM da bi policija imala adekvatne uslove za rad na teritoriji Opštine Vlasenica.

Nakon što je posjetila gradilište novog objekta Policijske stanice u Vlasenici za čiju je izgradnju sredstva obezbijedila Vlada, predsjednica Cvijanović je istakla da je to učinjeno znajući koliko su važni adekvatni uslovi da bi mogli svi zajedno da obave posao u vezi sa opštom bezbjednošću, zaštitom građana i imovine, ali i u kontekstu cijele Republike Srpske radi zaštite ustavnog poretka.

“Širom Republike Srpske mogli ste primijetiti da smo u prethodnih nekoliko godina odobravali sredstva za bolje uslove za rad policije, bilo da je riječ o velikim centrima kao što je banjalučki u Zalužanima ili je riječ o stanicama u svim našim opštinama”, rekla je predsjednica Republike .

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što će policija imati bolje uslove za rad i što će to služiti građanima, te lokalnim i republičkim institucijama.

Predsjednica Cvijanović i načelnik Vlasenice Kraljević danas su, takođe, u ovom mjestu obišli gradilište Studentsko-đačkog doma “Srbija”, čiju gradnju finansira Vlada Srbije.

Predsjednica Republike Srpske je napomenula da realizacijom projekata u Vlasenici ova opština dobija sasvim novu i drugačiju dimenziju.

Izgradnja policijske stanice i Studentsko-đačkog doma “Srbija” predstavljaju najveću investiciju u Opštini Vlasenica u posljednjih 30 godina.