Predsjednica Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Vlade Republike Srpske razgovarali sa predsjednikom Republike Srbije

18/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je veoma važna činjenica da Srbija ima najznačajniju ulogu u regionu i s toga prija saznanje da Srpska ima takvu zemlju za uzdanicu za sve ono što radi, za ekonomske, socijalne, političke i bilo koje druge poduhvate koji su usmjereni na stabilnosti Republike.

Predsjednica Cvijanović je izjavila da je ova posjeta nastavak saradnje u kontinuitetu s ciljem jačanja institucionalnih i svih drugih veza koje postoje između Srbije i Srpske.

“Pred Srbijom, ali i pred Republikom Srpskom u svakoj fazi razvoja postoje neka teška pitanja ili neke izazovne situacije, a to je i danas slučaj. Mi smo htjeli da čujemo i od predsjednika Srbije kakva je situacija i kakve su namjere u vezi sa budućim razgovorima i pregovorima koji se najavljuju, ali i da zahvalimo za sve što je Srbija pod njegovim rukovodstvom i uz podršku Vlade Srbije obezbijedila za Republiku Srpsku, pokazujući na taj način brigu i prema stanovništvu i prema svom narodu i prema Republici Srpskoj”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da Srbija time pokazuje da Srpsku stavlja visoko na listu prioriteta kojima se bavi.

“Mi smo zbog toga veoma zahvalni, jer smo uvijek željeli da se naši odnosi razvijaju na taj način i na to smo čekali mnogo godina. Današnji odnosi i saradnja potvrđuje kakav u stvari treba da bude odnos Srbije i Srpske”, konstatovala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je na sastanku bilo riječi i o nekoliko važnih ekonomskih tema, ulaganjima i investicijama u oblasti energetike koja će da idu ubrzanim koracima naprijed, jer su se stvorile pretpostavke da se konačno uđe u realizaciju velikih projekata.