Predsjednica Republike Srpske uručila ključeve 17 stanova za korisnike kolektivnih centara na Sokocu

26/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručili su danas dosadašnjim korisnicima alternativnog smještaja ključeve 17 stanova u novoizgrađenom objektu na Sokocu.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je u izgradnju stanova za dosadašnje korisnike alternativnog smještaja uložen veliki napor i zajednički rad opštine, tadašnjeg Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a sadašnjeg Sekretarijata.

Predsjednica Republike je naglasila da je mnogo projekata realizovano zajedničkim naporima sa opštinom Sokolac.

“Vlada Srpske je gotovo 40 miliona KM uložila za različite projekte. Prošle godine smo imali više od 800.000 KM”, rekla je predsjednica Cvijanović i zahvalila lokalnoj vlasti za saradnju, ali i učenicima Osnovne škole koji su došli da dočekaju predsjednicu Srpske kao znak zahvalnosti što Vlada pomaže realizaciju projekta utopljavanja zgrade Osnovne škole “Sokolac”.

“Opredijeljenost postoji, radićemo zajedno za bolje uslove života, za bolji Sokolac i ljepšu Republiku Srpsku. Sve što uradimo u bilo kojem dijelu Republike zbirni je rezultat koji pokazuje našu snagu da se odupremo u teškim vremenima, savladavamo prepreke i pokažemo da smo ljudi koji vode računa jedni o drugima”, rekla je predsjednica Republike Srpske, koja je tokom današnje posjete Sokocu položila cvijeće kod Centralnog krsta na Vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik”.

Prethodno je predsjednica Republike razgovarala  sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima  o četiri projekta koja lokalna uprava realizuje sa Vladom Republike Srpske u ovoj lokalnoj zajednici.