Predsjednica Republike Srpske obišla radove na izgradnji sportske dvorane i vrtića u Gradišci

17/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas u Gradišci radove na izgradnji sportske dvorane i vrtića.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da se u tom gradu trenutno realizuje nekoliko važnih i kapitalnih projekata, navodeći da je gradnja sportske dvorane predstavljala veliki zahvat, ali da sada, kada se vidi kojoj svrsi će služiti, predstavlja ponos svima koji su podržavali njenu izgradnju.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da sportska dvorana i novi vrtić u ovom gradu, koji su u završnoj fazi izgradnje, trebaju da budu na ponos lokalnim vlastima, ali i republičkim institucijama i vlastima koje su podržavale ove projekte.

“Zadovoljna sam onim što sam vidjela u vezi sa izgradnjom vrtića, a posebno trebamo biti zahvalni Srbiji koja je dala gotovo polovinu sredstava za finansiranje projekta. Uz trend rasta broja zaposlenih u Gradišci raste i potreba smještaja djece u vrtiće, ali uvijek nam je zadovoljstvo kada je to problem koji moramo riješiti”, naglasila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike je rekla da je iz budžeta predsjednika i Vlade Republike Srpske obezbijeđena podrška za brojne projekte u Gradišci.

“Sve ono što se radi u Gradišci, kada su u pitanju važni infrastrukturni projekti, definitivno daje sasvim novu i drugačiju atmosferu. Mislim da se grad razvija ubrzanim korakom, zbog čega sam ponosna na rezultate Gradske uprave i gradonačelnika. Vidi se da postoji vizija, znanje u planiranju i kandidovanju projekata, da se prepoznaje šta su potrebe lokalnog stanovništva”, istakla je predsjednica Cvijanović i dodala da je pred Gradiškom još jedna svijetla faza razvoja.

Predsjednica Republike je naglasila da je uspjeh zagarantovan svaki put kada postoji zajedničko djelovanje republičke i lokalne vlasti, a da ne postoji projekat koji se ne može realizovati kada uz to postoji i podrška Vlade Srbije, kao što je to slučaj sa projektom izgradnje vrtića u Gradišci.

“Posvećenost potrebama građana u Gradišci definitivno postoji i u ime republičkih institucija mogu reći da će one uvijek stajati na usluzi onima koji budu kandidovali važne projekte”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je zadovoljna onim što vidi i u brojnim drugim lokalnim zajednicama Republike Srpske, te da Gradiška, u odnosu na ostale sredine, ima prednost da je na pragu EU, blizu Banjaluke i komunikacijski povezana sa zemljama zapadne Evrope.

“Infrastrukturni projekti, novi most i auto-put koji treba da dobije pravu upotrebnu vrijednost sa završetkom mosta, i sve ono što smo radili jesu prednosti Gradiške. Gradonačelnik Gradiške je u komunikaciji sa kolegama iz drugih lokalnih zajednica i svi oni nastoje da na što brži i bolji način obezbijede napredak i razvoj svojih sredina”, rekla je predsjednica Cvijanović i zaključila da se već sad priča o projektima koji će u Gradišci biti realizovani u narednih četiri do pet godina.