Predsjednica Republike Srpske posjetila sa predsjednikom Srbije i srpskim članom Predsjedništva BiH Mrkonjić Grad

29/01/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i zvaničnicima iz Republike Srpske  Mrkonjić Grad.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je u Mrkonjić Gradu da se u ovu opštinu, koja je bila veliki stradalnik, vratio život nakon svih teških iskušenja zahvaljujući zajedničkom angažmanu republičkih i lokalnih vlasti i uz podršku Srbije.

„Kao što je bilo i ranije, a evo i sada, kroz različite vidove podrške daje se dodatna energija svemu što pokušavamo da radimo širom Republike Srpske“, rekla je predsjednica Cvijanović u obraćanju stanovnicima u Mrkonjić Gradu

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Vučića Mrkonjić Gradu, te istakla da je ona znak jedinstva i dobre saradnje Republike Srpske i Srbije.

„Ovo je znak da Srbija stoji uz Republiku Srpsku i kada su teška vremena, ali i kada treba podijeliti radost ili obilježiti događaj, mi smo zajedno“, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je zahvalila predsjedniku Vučiću, kao i institucijama Srpske i Srbije na dobroj saradnji, te napomenula da to rade za dobrobit građana i u ime jedinstva Republike Srpske i Srbije.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila stanovnicima Mrkonjić Grada za gostoprimstvo i podršku koju su danas pokazali.

„Naše je da budemo ovdje okupljeni, kao što smo i uvijek širom Republike Srpske, jer znamo da samo na taj način možemo da pobijedimo sve izazove“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obišli su danas  Gimnaziju i Mašinsku školu i održali sastanak sa predstavnicima javnih institucija, privrednicima i predstavnicima nevladinog sektora u Mrkonjić Gradu.