Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku ambasadoru Ruske Federacije u BiH povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije

11/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije.

„Povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, u ime građana  Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za sveukupan napredak i blagostanje Vaše zemlje i građana.

Od velike važnosti za Republiku Srpsku i njene građane je snažna i prosperitetna Rusija za koju nas vežu tradicionalno dobri odnosi, kao i duboke i neraskidive kulturne i duhovne veze.

Uvjerena sam da će naši partnerski odnosi, zasnovani na viševjekovnom prijateljstvu i bliskosti naših naroda, u narednom periodu biti još snažniji i sadržajniji.

Poštovani ambasadore, molim Vas da rukovodstvu Ruske Federacije, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom i ruskom narodu, prenesete izraze duboke zahvalnosti za humanitarnu pomoć koju je Rusija uputila Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona.

Bratsko razumijevanje i solidarnost koju ste pokazali u teškom i izazovnom vremenu za zdravstvene radnike, ustanove i građane Republike Srpske, još jedan je dokaz iskrenog i prijateljskog odnosa i saradnje Srpske i Rusije, koju je ova kriza samo ojačala.  

Uz najbolje želje za dalji politički i ekonomski razvoj i sveukupni napredak velike Rusije i njenih građana,  još jednom Vam čestitam Nacionalni dan Rusije i srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.