Predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH razgovarali o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera

19/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik,  razgovarali su danas o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera, kojima će se subvencionisati dio troškova smještaja domaćih turista na turističkim destinacijama u Republici Srpskoj.

Na sastanku u Palati Republike, usaglašeno je da se program realizuje posredstvom Kompenzacionog fonda, a u cilju saniranja negativnih posljedica epidimije virusa korona, nastalih u navedenim oblastima.

Ova mjera istovremeno predstavlja i  pomoć građanima Republike Srpske koji se opredijele da dio svog odmora provedu na domaćim turističkim destinacijama.

Sagovornici su zaključili da i u vremenu krize treba pronaći priliku, ne samo za oporavak, već i dodatno  jačanje i promociju  turističkih potencijala Republike Srpske.

O ovoj temi biće više riječi na radnom sastanku sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz Republike Srpske, koji će biti održan u petak, 22. maja u Palati Republike.

Na  sastanku je razgovarano i o načinu ranije najavljene podrške medijskim kućama i novinarima, koji su u prethodnom periodu dali veliki doprinos u informisanju građana o epidemiji.