Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva

12/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva, uputila je čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima u Republici Srpskoj.


“Povodom 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva,  svim medicinskim sestrama i tehničarima u Republici Srpskoj upućujem srdačne čestitke.


Medicinske sestre i tehničari neizostavan su dio tima u zdravstvu Republike Srpske i imaju ključnu ulogu u promociji zdravlja, prevenciji i liječenju bolesti.


Ovu, prije svega humanu profesiju, pored profesionalnosti, znanja i stručnosti, odlikuju posvećenost, ljudskost i ljubaznost, koja umnogome utiče na kvalitet pružanja zdravstvene usluge i doprinosi jačanju našeg zdravstvenog sistema.


Koristim priliku da vam uputim izraze velike zahvalnosti na nesebičnosti koju svakodnevno pokazujete pomažući pacijentima, a posebno na vašoj požrtvovanosti u vrijeme kada se Republika Srpska suočava sa pandemijom izazvane virusom korona.


Još jednom vam čestitam Međunarodni dan sestrinstva i želim još kvalitetnije vrednovanje vašeg rada, te puno uspjeha u poslu koji obavljate i u najtežim situacijama”, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.