Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedjelje Crvenog krsta

07/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedjelje Crvenog krsta, uputila je čestitku svim zaposlenim, volonterima i članovima Crvenog krsta Republike Srpske.

 “Povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedjelje Crvenog krsta, svim zaposlenim,  volonterima i članovima Crvenog krsta Republike Srpske, upućujem srdačne čestitke.

Humana i plemenita misija vaše organizacije i aktivnosti koje sprovodite sa porukama jedinstva, solidarnosti i dobre volje, daje veliki doprinos društvu socijalne pravde, što je jedan od temelja na kojim počiva Republika Srpska.

Ogroman napor koji cjelokupna struktura Crvenog krsta Republike Srpske ulaže u brojnim humanitarnim i akcijama od značaja za naše stanovništvo u redovnim i vanrednim okolnostima, potvrdio je izuzetnu važnost postojanja i rada vaše organizacije.

Koristim priliku da vam uputim izraze posebne zahvalnosti i podrške za posvećen rad i nesebičnu humanost koju pokazujete i u vrijeme borbe protiv pandemije izazvane virusom korona.

Stavljajući sve svoje kapacitete na raspolaganje institucijama Republike Srpske, kroz svakodnevno djelovanje na terenu i sprovođenje brojnih aktivnosti sa kojima se kao društvo do sada nismo suočavali, značajno ste doprinijeli zaštiti života i zdravlja stanovnika Republike Srpske.

Još jednom vam čestitam Svjetski dan Crvenog krsta i Nedjelju Crvenog krsta,  u želji da trajno budete angažovani u aktivnostima čiji je cilj da se pomogne čovjeku i očuvaju humane vrijednosti u društvu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.