Predsjednica Republike Srpske održala sastanak na temu provođenja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

04/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović održala je danas u Palati Republike sastanak na temu provođenja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, na kojem su učestvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i v.d. direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Dragutin Škrebić.

Ovom prilikom je izražena zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih lica na korona virus u Srpskoj, te naglašeno da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku je ukazano na potrebu da se sa posebnom pažnjom kontrolišu lica koja imaju potvrdu za kretanje izdatu od strane poslodavca, uz napomenu da pomenuta potvrda važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta, te da se ne može koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena.

Tokom sastanka je razmotrena mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Republičke uprave za inspekcijske poslove kako bi, pored kontrole na graničnim prelazima, bilo omogućeno provođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti Republike Srpske.