Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada

30/04/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj.

„Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj,  upućujem srdačne čestitke.

Na Međunarodni praznik rada, koji predstavlja simbol borbe za radnička prava, socijalnu pravednost i solidarnosti, s ponosom se prisjećamo svih onih koji su se izborili za pravedniji odnos prema radnicima i zahvaljujemo onima koji danas, kroz kvalitetan socijalni dijalog, zagovaraju unapređenje opšteg standarda radnika.

Ove godine 1. maj obilježavamo u drugačijim okolnostima i posebnu zahvalnost i podršku upućujem radnicima u Republici Srpskoj koji obavljaju najizazovnije poslove u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, te koristim priliku da još jednom apelujem na građane da se pridržavaju svih zvaničnih preporuka i preventivnih mjera, kako bismo  iz zdravstvene i ekonomske krize izašli sa što manje posljedica.

Institucije Republike Srpske čvrsto su opredijeljene da nastave sa podrškom privredi i zaštiti radnika kako bismo zajedno sa našim socijalnim partnerima, nakon što prođe borba za očuvanje zdravlja i života, mogli da saniramo štete u privredi i zajedničkim mjerama zaštitimo svakog našeg radnika i njegovo radno mjesto.

U uvjerenju da ćemo u narednom periodu nastaviti zacrtanim putem razvoja, te da ćemo svjedočiti otvaranju novih radnih mjesta i rastu broja zaposlenih, kao i poboljšanju životnog standarda svih građana Republike Srpske,  još jednom vam čestitam 1. maj, Međunarodni praznik rada i srdačno vas pozdravljam”, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.