Predsjednica Republike Srpske učestvovala na video konferenciji koju je organizovalo udruženje Srpsko – američka konferencija liderstva iz Sjedinjenih Američkih Država

28/04/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović učestvovala je danas na video konferenciji koju je organizovalo udruženje Srpsko – američka konferencija liderstva iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović odgovarala je na pitanja dugogodišnjeg novinara Glasa Amerike Branka Mikašinovića i predsjednika Srpsko – američke konferencije liderstva Aleksandra Đuričića.

Među brojnim temama razgovora bile su politička i ekonomska situacija u Srpskoj i BiH, odnosi Republike Srpske i Srbije, kao i saradnja institucija sa dijasporom.

Tokom video konferencije bilo je riječi i o pandemiji virusa korona, a predsjednica Republike Srpske upoznala je sagovornike o mjerama koje su institucije preduzele u cilju prevencije i lakšeg prevazilaženja zdravstvenih, ali i ekonomskih posljedica pandemije.

Predsjednica Srpske je tokom razgovora naglasila značaj i ulogu predstavništava Republike Srpske u uspostavljanju institucionalnih veza sa našom dijasporom.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da je i za naše ljude u dijaspori veoma važno to što su saradnja i političko razumijevanje Srpske i Srbije na najvišem nivou, te naglasila da se odlični odnosi manifestuju i kroz zajedničko obilježavanje datuma iz prošlosti.

Srpsko – američka konferencija liderstva je organizacija čiji je cilj unapređenje profesionalnih, kulturnih i građanskih interesa srpske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama.