Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu

21/04/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banjaluke.

 „Vama, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima, zaposlenim u Gradskoj upravi i svim građanima Banjaluke čestitam 22. april – Dan Grada i Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu jedan je od najznačajnijih datuma u istoriji grada.  Ponosni na slavnu antifašističku prošlost, danas se sa  pijetetom sjećamo i odajemo dužnu počast oslobodiocima Banjaluke, koji su u borbi za slobodu, uzvišene ideale i ciljeve položili svoje živote.

Iako ovaj važan datum, koji simbolizuje otpor i pobjedu,  ove godine obilježavamo u drugačijim okolnostima, uvjerena sam da će Banjaluka kao i mnogo puta do sada,  uz odgovornost i solidarnost svih, uspješno savladati sve izazove u novonastaloj situaciji.

U tom duhu, izražavam Vam punu podršku i uvjerenje da ćete vrlo brzo nastaviti zacrtanim putem razvoja i prosperiteta, na dobrobit svih građana Banjaluke, ali i Republike Srpske”, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.