Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske

03/04/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču,  direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Dan kada je formirana Policija Republike Srpske jedan je od najvažnijih datuma koje obilježavamo i  sve ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavlja garanciju našim građanima da će živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje.

Uloga  policijskih  službenika  izuzetno je  značajna  u  ovom teškom vremenu za Republiku Srpsku koja se, kao i cijeli svijet,  suočava se velikim izazovima pandemije korona virusa.

S ciljem kontrole i suzbijanja širenja ove pošasti, sprečavanju narušavanja javnog reda i mira  i sprovođenja ustanovljenih mjera i aktivnosti, pripadnici policije stavili su  sve svoje kapacitete u funkciju kako bi organizovali funkcionisanje života u vanrednim okolnostima i očuvali zdravlje i živote naših građana.

Na Dan policije se s velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika  policijskih snaga, učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata, koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo.

Ubijeđena da  ćete i u budućnosti  biti garant bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj,  želim vam da i dalje uspješno ostvarujete svoje planove i postižete još veće uspjehe i rezultate u radu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.