Predsjednica Republike Srpske posjetila Narodno pozorište Republike Srpske

09/03/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Banjaluci Narodno pozorište Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je od izuzetnog značaja za kulturu činjenica da Narodno pozorište Republike Srpske radi na predstavi “Derviš i smrt”, naglasivši da bez razvoja kulture nema jakog društva.

“Ovo je veliki glumački poduhvat Narodnog pozorišta Republike Srpske. Prepoznajem potrebu da institucije podrže ovakav projekat koji je veoma zahtjevan i značajan za Republiku Srpsku”, rekla je predsjednica Cvijanović nakon što je posjetila Narodno pozorište Republike Srpske i prisustvovala probi predstave “Derviš i smrt”.

Predsjednica Republike je istakla da nema jakih nacija i država ukoliko ne pridaju značaj razvoju kulture i da umjetnička sloboda mora biti garantovana.

“Kada sam bila premijer razumjela sam da je potrebno povećati iznos sredstava za kulturu i da institucije za kulturu dobiju prostor za adekvatan rad. S obzirom na 90 godina rada Narodnog pozorišta pozivam republičke institucije da daju doprinos u obilježavanju ovog velikog jubileja”, navela je predsjednica Republike.