Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom obilježavanja 20. godišnjice Brčko distrikta

08/03/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Brčkom svečanoj akademiji povodom obilježavanja 20. godišnjice Brčko distrikta.

Vlada Republike Srpske je u različite infrastrukturne projekte u Brčko distriktu uložila 12 miliona KM, izjavila je predsjednica Republike Srpske.

“Mi smo u Brčko distrikt, u skladu sa onim što i jeste – zajedničko vlasništvo dva entiteta, uspijevali da niz godina iz repubičkog budžeta obezbjeđujemo određena ulaganja i kao Vlada Republike Srpske obezbijedili smo 12 miliona KM za važne infrastrukturne projekte”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Kao najvažnije, predsjednica Republike je istakla da je Srpska godinama snabijevala distrikt električnom energijom i po tom osnovu je indirektno uložila 56 miliona KM, što su značajna sredstva i što je pomoglo građanima distrikta.

Osim u infrastrukturne projekte i u škole, predsjednica Cvijanović je dodala da je Vlada Srpske zajedno sa Vladom Srbije izgradila i vrtić u distriktu.

Predsjednica Republike je naglasila da distrikt nije nikakva izolovana kategorija, niti je izolovan iz okvira BiH, kao ni regije.

“Za Brčko distrikt je važno da treba da ima dobru saradnju sa svim nivoima vlasti da bi mogao uspješnije da funkcioniše. Ovo je prostor koji zahtijeva određenu pažnju i brigu i srećna sam kada vidim da institucije distrikta dobro rade svoj posao, ali isto tako da mi koji smo vezani za Brčko pomažemo na određeni način”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što Vlada distrikta donosi i realizuje brojne važne projekte, čime se njegovim građanima obezbjeđuje bolji i sigurniji život.