Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa novimenovanim predstavnikom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za BiH

04/03/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka  Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa novimenovanim predstavnikom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za BiH /UNFPA/ Džonom Kenedijem Mosotijem (John Kennedy Mosoti).

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija za BiH, kao i o planovima za naredni period, sa posebnim akcentom na populacionu politiku u Republici Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović upoznala je sagovornika o Programu demografske obnove Republike Srpske, u okviru kojeg je kreirana studija koja sadrži analizu stanja, kao i prijedloge konkretnih mjera, čiji je osnovni cilj pobiljšanje demografske obnove. 

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o dosadašnjim rezultatima rada UNFPA i glavnim strateškim ishodima rada Populacionog fonda, koji se odnose na reproduktivno zdravlje, ravnopravnost polova i sprovođenje strategije za populaciju i razvoj sa mladima kao prioritetima.

Ocijenjeno da je dosadašnja saradnja institucija Republike Srpske i UNFPA u BiH bila veoma dobra, te izražena spremnost za nastavak saradnje na različitim projektima.