Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Nacionalnog dana Republike Bugarske

02/03/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Osnovnoj školi “Georgi Stojkov Rakovski” obilježavanju Nacionalnog dana Republike Bugarske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da Srpska i Bugarska imaju dobru saradnju i razumijevanje, što se ogleda i u tradicionalnom obilježavanju Nacionalnog dana Bugarske u Osnovnoj školi “Georgi Stojkov Rakovski”.

“Zadovoljstvo je što sam danas ovdje na tradicionalnom obilježavnju ovog praznika. Ovo je dokaz otvorenosti Banjaluke za sve koji žele da sarađuju, a takvih je dosta”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Ona je istakla da je dobro političko razumijevanje, kakvo imaju Srpska i Bugarska, pretpostavka za ekonomsku saradnju.

“Naravno da postoji prostor za unapređenje svih oblika saradnje. Jačanje kulturnih veza i dobro razumijevanje jasna su i dobra poruka i za one koji će se baviti ekonomijom”, izjavila je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Srpske, Banjaluka i Republika Srpska žele da iskažu ljubav za solidarnost bugarskog naroda i Vlade.

“Posebno mi je drago što je ovdje sa nama ambasador Bugarske. Naša obaveza je da pamtimo ono što su dobri ljudi uradili, a svakako ono što je uradila Bugarska, u vrijeme kada nam je trebala pomoć, jeste što generacijama živi u Banjaluci i pronosi se u ovoj školi”, rekla je predsjednica Cvijanović i poželjela da djeca u Srpskoj i Bugarskoj žive u miru.

Predsjednica Republike Srpske je napomenula da se i u budućem vremenu treba pokazati zahvalnost Bugarskoj za pruženu pomoć.