Predsjednica Republike Srpske razgovarala u Vašingtonu sa izvršnim potpredsjednikom Atlanskog savjeta Sjedinjenih Američkih Država

06/02/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa izvršnim potpredsjednikom Atlanskog savjeta Sjedinjenih Američkih Država Dejmonom Vilsonom (Damon Wilson).

Na sastanku je razgovarano aktuelnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava Republika Srpska i BiH, kao i zemlje Zapadnog Balkana, te o vojnoj budućnosti BiH.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila uvjerenje da će dosadašnja saradnja sa Sjedinjenim Državama u oblasti bezbjednosti biti nastavljena i u narednom periodu, kako bi nivo bezbjednosti u Republici Srpskoj i BiH bio podignut na viši nivo.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednica Republike Srpske prethodnog dana sastala se u Pentagonu sa komandantom Nacionalne garde Merilenda, generalom Timotijem Govenom /Timothy Gowen/.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje dosadašnje saradnje institucija Srpske i države Merilend, sa posebnim akcentom na civilni dio saradnje koji podrazumijeva vježbe civilne zaštite, sajber bezbjednost, te razmjenu studenata i akademskog osoblja.