Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju školske slave Svetog Save u Srednjoškolskom centru „Jovan Dučić“ Teslić

27/01/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Tesliću obilježavanju školske slave Svetog Save u Srednjoškolskom centru „Jovan Dučić“.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su institucije Republike Srpske, uz podršku Vlade Srbije, investirale u rekonstrukciju škola u Tesliću u namjeri da unaprijede sistem obrazovanja, te da su učestvovale i u realizaciji drugih projekata važnih za razvoj ove lokalne zajednice.

“Zadovoljstvo mi je što sam i na prethodnim pozicijama, a evo sada i kao predsjednik Republike, zajedno sa drugim institucijama, uspjela da realizujemo sve zajedničke projekte koje smo imali ovdje”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike Srpske, osim rekonstrukcije amfiteatra ove škole sredstvima predsjednika Srpske, prije nekoliko godina uloženo je u fiskulturnu salu i školsko dvorište.

Predsjednica Republike je navela da je realizovana sanacija i rekonstrukcija objekata osnovnih škola na području Teslića, od manjih investicija vrijednih po nekoliko hiljada KM, do krupnih projekata kakav je rekonstrukcija jedne gradske škole za koju je Vlada Srbije izdvojila 600.000 KM.

“Dešava se mnogo stvari paralelno i to pokazuje da smo finansijski stabilni kao institucije Republike Srpske, da smo u stanju da realizujemo ovakve projekte i da na neki način trasiramo put za buduće projekte”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila na dosadašnju podršku sanaciji lokalnog doma zdravlja, nabavku sanitetskog vozila, unapređenje lokalne infrastrukture, kao i druge projekte namijenjene razvoju Teslića.