Predsjednica Republike Srpske prisustvovala božićnom prijemu koji je organizovao srpski član Predsjedništva BiH

10/01/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Istočnom Sarajevu božićnom prijemu koji je organizovao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je Srpska svakim danom razvijenija, bolja i modernija, da rastu plate i penzije, te da su to ciljevi njenog rukovodstva.

„Opredijeljeni smo za povećanje plata i penzija i jačanje socijalnih prava. Paralelno s tim, radiće se infrastrukturni projekti. Mnogo napretka je već vidljivo i nastavićemo s tim. Povećavaćemo subvencije za poljoprivredne proizvođače i podržavati privredu. Za sve to potrebna nam je politička stabilnost koju ćemo i dalje imati“, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da Srpska sada ima legitimne predstavnike na nivou BiH i da Savjet ministara neće više blokirati republičke projekte, kao što je to bila praksa prethodnih pet godina.

Predsjednica Republike Srpske je navela da se Vlada Srpske sada može posvetiti pitanjima iz svoje nadležnosti i da se neće baviti opstrukcijama.