Predsjednica Republike Srpske upriličila prijem povodom proslave Dana Republike Srpske

28/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas u Palati Republike, zajednički prijem povodom proslave Dana Republike Srpske za delegacije privrednika Republike Srpske, sportista, studenata i nagrađenih učenika, delegaciju kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača iz Republike Srpske, delegaciju Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske i predstavnike medija.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da će u narednoj godini dati sve od sebe da život u Srpskoj stabilno funkcioniše, te da to treba i drugi da učine.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da svako na svom poslu i sa svoje pozicije može dosta uraditi za Srpsku.

“Ne smijemo iznevjeriti očekivanja naših građana i ne smijemo prokockati tako veliki politički kapital, a on se manifestuje kroz ljubav prema Republici”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je obezbijeđena stabilnost institucija bez obzira što je bilo raznih napada i obezvređivanja i nastojanja da se pokaže da nisu u stanju da izvršavaju svoju ulogu.

“Uspjeli smo pokazati da su institucije tu i da su stabilne”, istakla je predsjednica Cvijanović i zahvalila svima koji su svoj doprinos dali u institucionalnom smislu, a građanima za datu ljubav.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je vlast u Republici Srpskoj uspjela da povećava plate i penzije, da je socijalna slika bolja jer su i u tom pogledu uspjeli da izdvoje više novca.

“Svaka godina nosi neki rekordni pokazatelj zaposlenosti, naš rast je stabilan i sve su to pretpostavke da budemo dovoljno zadovoljni”, ocijenila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je istakla kako je ponosna na ono šta je Republika Srpska, na sve ljude koji razumiju koliko je važno da se ona gradi i bude stabilna i koji neće zaboraviti kako je nastajala i koliko je trebalo teških političkih odluka, prolivene krvi i stradanja tokom rata, što se, kako je naglasila, mora cijeniti.

Predsjednica Srpske je naglasila da institucije uspjevaju prepoznati i nagraditi mlade talente, sve koji su uložili napor i napravili nešto od sebe.

Predsjednica Cvijanović je svima poželjela srećne praznike i Dan Republike koji će, kako je navela, i ove godine biti veličanstveno obilježen.