Predsjednica Republike Srpske upriličila prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske

27/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas, u Palati Republike, prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske. Predsjednica Republike rekla je da je Srpska stabilna i da institucije rade u interesu građana, naglasivši da bez zajedništva neće biti dobrih rezultata.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je prioritet očuvanje mira, bez kojeg nema stabilnog napretka i pravog rada institucija.

“Svi smo na istom zadatku. I mi i oni poslije nas će raditi, graditi i unapređivati Srpsku da bi bila još bolja i stabilnija”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da svi mogu biti zadovoljni učinjenim u godini na izmaku, ali da ima dovoljno prostora za napredak.

Predsjednica Cvijanović je navela da će u BiH i dalje postojati mnogi izazovi i prijetnje, ali da Srpska mora da se prilagodi i na njih spremno odgovori.

“Znamo da se moramo držati zajedno bez čega nema rezultata. Mnogo velikih očekivanja od nas imaju građani, ali može se osjetiti da oni imaju ljubav prema Srpskoj i institucijama. To je previše važan kapital da bi se prokockao i to su orijentiri za naš rad u narednom periodu”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je ocijenila da su u ovoj godini obaveze Srpske redovno servisirane i izvršavane, te da su rasle plate i penzije.

“Ojačana je socijalna sfera i od 2016. do danas svaka godina nosi neki rekordni potadak, među kojima su i oni na planu zaposlenosti. U idućoj godini moramo raditi i više. Potrebni su rad, odgovornost, odlučnost, operativnost i da rješavamo probleme i suočavamo se izazovima”, rekla je predsjednica Srpske i naglasila da nema mjesta nepoštovanju institucija Srpske za čiju odbranu su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata mnogi dali živote.

“Institucije se moraju poštovati, a Srpska može biti društvo u kojem svi mogu biti zadovoljni”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da Srpska u budućnosti može biti infrastrukturno izgrađenija, te da su mnogi projekti započeti i realizuju se nakon otklanjanja blokada.

“I to će donijeti bolju sliku Srpske”, rekla je predsjednica Cvijanović i zahvalila zvanicama na prijemu što su radili na jačanju i očuvanju Srpske koja nije bila dar sa neba.

“Moramo očuvati nadležnosti i snagu Republike Srpske”, rekla je predsjednica Republike Srpske i dodala da je sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima vjerskih zajednica protekao u dobroj atmosferi.

Predsjednica Republike čestitala je zvanicama i građanima predstojeće praznike.