Predsjednica Republike Srpske primila učesnike finala kviza “Nauči se, čovječe!”

25/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u Palati Republike učesnike finala kviza “Nauči se, čovječe!”.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je kviz “Nauči se, čovječe!” postigao prave rezultate i uspio da zainteresuje djecu, školarce i omladinu Srpske da javno pokažu znanje kroz zabavu i igru, zbog čega će biti nastavljena institucionalna podrška tom značajnom projektu.

Predsjednica Cvijanović rekla je da je riječ o najvećem edukativno-zabavnom programu, organizovanom uz podršku institucija Srpske i RTRS-a.

“Čestitam svima koji su bili dio projekta. Ovaj kviz je uspio da postigne pravi cilj – da zainteresuje djecu, školarce i omladinu Srpske da pokažu znanje kroz zabavu i igru”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što je bila jedna od onih koji su podržali realizovanje ovog projekta.

“Podržaćemo održavanje kviza i ubuduće jer je dao prave rezultate. Činjenica da su u njemu učestvovale 32 škole pokazuje da je dobro osmišljen i da treba da da nešto društvu i zajednici”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da će u okviru kviza finalistima iz škola “Branko Ćopić” Banjaluka, “Novak Pivašević” Čelinac, “Sveti Sava” Doboj i “Jovan Dučić” Bijeljina biti dodijeljene nagrade.

“Kabinet predsjednika će svim finalistima obezbijediti kompletnu opremu za poligonske sportove, dok će u pobjedničkoj školi biti opremljen jedan kabinet ili nešto drugo za šta se pokaže potreba. Kao društvo treba i dalje ulagati u ove i slične projekte da bismo djecu držali okupljenim oko nečega što je znanje, ali da to rade na jedan ležeran način”, rekla je predsjednica Cvijanović.