Predsjednica Republike Srpske primila delegaciju poljskog Zapadno-pomorskog vojvodstva iz Ščećina

20/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu delegaciju poljskog Zapadno-pomorskog vojvodstva iz Ščećina, koju je predvodio sekretar i direktor Vlade Vojvodstva  Pšemislav Vlosek.

Na sastanku je ocijenjeno je da su dosadašnji odnosi Srpske i Poljske veoma dobri i da su intenzivirani u proteklom periodu, te da postoje brojni primjeri konkretne saradnje u različitim oblastima sa nekoliko poljskih vojvodstva.

Predsjednica Cvijanović je istakla da su evropske integracije strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske, te da su za Srpsku iskustva i podrška Poljske i njenih regiona na evropskom putu, dragocjena i korisna.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom se zahvalila članovima orkestra Muzičke škole iz Ščećina, koji su  prihvatili poziv da učestvuju u desetoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, što, kako je istakla,  daje posebnu dimenziju u razvoju saradnje Srpske i Poljske.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja Republike  Srpske i Zapadno-pomorskog vojvodstva u narednom periodu biti intenzivirana u različitim oblastima, posebno u oblastima kulture  i turizma.

Sastanku je prisustvovao i direktor departmana za kulturu Zapadno-pomorskog vojvodstva Pšemislav Vraga, počasna  konzulka BiH u Poljskoj Julija Sjenkijevič i ambasadorka BiH u Poljskoj Koviljka Špirić.