Predsjednica Republike Srpske otvorila međunarodnu konferenciju „Forvard“

04/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u Banjaluci međunarodnu konferenciju „Forvard”, posvećena digitalnoj transformaciji i konceptu razvoja pametnih gradova, na kojoj učestvuje više od 300 stručnjaka iz Republike Srpske, BiH i Evrope.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je jedan od strateških razvojnih ciljeva u Srpskoj digitalna transformacija.

„U ovome vidimo veliku razvojnu šansu. Konferencija je prilika da se razgovara o određenim rješenjima, odnosno kuda se kreće moderni svijet, šta znače moderna uprava i ekonomija i da vidimo koja je to oblast koja daje mogućnost za razvoj i dodatno zapošljavanje”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je 313 preduzeća u Srpskoj u sektoru informacionih tehnologija i da zapošljavaju 7.000 radnika, te da je evidentno da je ova privredna grana u usponu.

„Zemlje koje žele da budu moderne i organizovane moraju imati moderne tehnologije na kojima će bazirati i ekonomski rast. Srećna sam što Republika Srpska nastoji da uhvati korak sa razvijenim društvima”, dodala je predsjednica Cvijanović.