Predsjednica Republike Srpske primila delegaciju Skupštine Autonomne Pokrajine /AP/ Vojvodine

28/11/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu delegaciju Skupštine Autonomne Pokrajine /AP/ Vojvodine, koju je prodvodio predsjednik Ištvan Pastor.

Predsjednica Cvijanović i predsjednik Pastor razgovarali su o jačanju i razvijanju institucionalnih odnosa između Republike Srpske i AP Vojvodine, te dodatnom unapređenju saradnje na ekonomskom, privrednom, obrazovnom i kulturnom planu.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da su za Republiku Srpsku veoma važni dobri odnosi i saradnja sa Vojvodinom, te ocijenila da postoji visok stepen međusobnog povjerenja, jedinstva, zajedničkih inicijativa i konkretnih rezultata.

Ocijenjeno je da je saradnja između Srpske i Vojvodine sve dinamičnija, što potvrđuju brojni potpisani protokoli o saradnji i infrastrukturni projekti, te istaknuto da su i brojni stanovnici Vojvodine, koji su porijeklom iz Srpske i BiH, snažna poveznica i temelj izuzetno dobre i uspješne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac, predsjednik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ Milenko Jovanov, predsjednik Poslaničke grupe „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ Pavle Budakov i predsjednik Odbora za evropske integracije i Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodina sa Narodnom skupštinom Republike Srpske Dmitar Stanišić.