Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u BiH

20/11/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u svom kabinetu primila u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića i novoimenovanog generalnog konzula Republike Hrvatske u Banjaluci Zorana Piličića, sa kojima je razgovarala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, te o mogućnostima unapređenja privredne saradnje Republike Srpske i Hrvatske.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog nedavnog otpočinjanja radova na izgradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške, te konstatovano da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu kako za Srpsku i BiH, tako i za Hrvatsku i cijelu regiju.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je naglasila da je dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje ustavne strukture koja podrazumijeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, od ključne važnosti za jačanje političkog dijaloga, kao i za nesmetano funkcionisanje zajedničkih institucija na nivou BiH.

Predsjednica Srpske poželjela je dobrodošlicu ambasadoru Saboliću i generalnom konzulu Piličiću, te izrazila očekivanje da će saradnja Republike Srpske i Hrvatske u predstojećem periodu biti još intenzivnija.