Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorom Mađarske u BiH

13/11/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Predsjednica Cvijanović i ambasador Poš razmijenili su mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, regionalnoj saradnji i procesu evropskih integracija.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je navela da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna, da njene institucije funkcionišu u punom kapacitetu, bez obzira na činjenicu da proces formiranja vlasti na nivou BiH nije u potpunosti završen.

U razgovoru sa ambasadorom Mađarske u BiH, predsjednica Republike je naglasila da Republika Srpska poseban značaj pridaje razvoju saradnje sa zemljama regiona, te izrazila opredjeljenje za intenziviranje odnosa sa Mađarskom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom sastanka, razmotrene su oblasti u kojima postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, a posebno je istakuto da potencijal za saradnju postoji u oblasti energetike, farmacije i obrazovanja.