Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke u BiH

30/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu, u nastupnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Ueber.

Predsjednica Cvijanović i ambasadorka Ueber razmijenile su mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu formiranja vlasti u BiH, kao i evropskim integracijama.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Srpska pokazala stabilnost i puni kapacitet jer je prva u BiH konstituisala sve organe vlasti, te ocijenila neprihvatljivim da više od godinu dana nisu implementirani izborni rezultati i ispoštovana volja građana.

U razgovoru sa ambasadorkom Ueber, predsjednica Cvijanović je ukazala na neophodnost što skorijeg formiranja Savjeta ministara i Vlade FBiH, s ciljem sprovođenja reformi, daljeg političkog i privrednog napretka i ubrzanja evropskog puta BiH.

Sagovornice su iskazale obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Srpske i Njemačke, te izrazile spremnost da se dobri odnosi, na partnerskim osnovama, nastave i u narednom periodu.

Predsjednica Republike Srpske poželjela je ambasadorki Savezne Republike Njemačke dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan mandat.