Predsjednica Republike Srpske prisustvovala predstavljanju novih 100 vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

29/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Zalužanima kod Banjaluke predstavljanju novih 100 vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je važno što Vlada Srpske u kontinuitetu radi na jačanju i opremanju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, što je potvrđeno nabavkom 100 novih vozila.

“Uz objekte za smještaj policije, trening centre i nabavku naoružanja i uniformi, važno je da naša policija ima i adekvatan vozni park. Vozila će biti raspoređena u policijske uprave u Srpskoj”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je podsjetila da je MUP u posljednjih nekoliko godina nabavio 300 vozila.

“Vlada se još tada opredijelila da će kontinuirano ulagati u policijske resurse. Bez obzira što su mnogi pokušali da umanje značaj MUP-a Srpske, sve ankete su pokazale da naši građani imaju puno povjerenje u ovu instituciju”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, Policija Republike Srpske je spremna da zaštiti ustavni poredak i bezbjednost građana Srpske.

“Obaveza institucija jeste da im stvori adekvatne uslove za ovo. Najbolji način da se MUP oduži građanima jeste da radi svoj posao i da svi budemo na istom zadatku”, zaključila je predsjednica Cvijanović.