Predsjednica Republike Srpske svečano pustila u saobraćaj rekonstruisani put od Crnaje do Šeškovaca

28/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević danas su svečano pustili u saobraćaj rekonstruisani put od Crnaje do Šeškovaca u ovoj opštini.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će novootvoreni rekonstruisani putni pravac od Crnaje do Šeškovaca imati veliki značaj za opštine Srbac i Laktaši i cijelo ovo područje, a posebno zbog činjenice da ostvaruje vezu s auto-putem “9. januar”.

Predsjednica Republike je rekla da je uloga republičkih vlasti da u saradnji sa lokalnim vlastima prvo  identifikuju koji su važni projekti koje treba uraditi, a nakon toga da se ide u njihovu realizaciju.

“Mi želimo da zadržimo stanovništvo na selu, a isto tako da zadržimo i stanovništvo u Republici Srpskoj. Uz mjere na poboljšanju ekonomskih prilika, zaposlenosti, ovo što se radi na polju infrastrukture mislim da će dati dobre rezultate”, dodala je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je pohvalila lokalnu upravu u Srpcu da ima tijesnu saradnju sa republičkim institucijama jer delegira određene projekte i teme važne za ovu lokalnu zajednicu.

Predsjednica Republike je navela da je raduje činjenica da se širom Republike Srpske realizuju važni projekti i da to nije bio samo sada slučaj.

“Ni u nekom vremenu krize nismo nikada posustajali. Imamo mnogo toga još na umu da uradimo. Svaki od tih projekata već je započeo”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da je “strateški važno da se ima izgrađen auto-put i da on vodi preko Doboja do Srbije, te da se ide sa drugim auto-putem koji treba da vodi prema Prijedoru”.

“Važno je da se u istočnom dijelu Republike Srpske realizuje sve što je predviđeno našom transportnom strategijom, da se realizuju projekti brzih puteva i modernizacije saobraćajnica”, naglasila je predsjednica Cvijanović.