Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa delegacijom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine

23/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa delegacijom Vlade Autonomne Pokrajine /AP/ Vojvodine, koju je predvodio potpredsjednik Đorđe Milićević.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji između Republike Srpske i AP Vojvodina, te konkretnim koracima na daljem jačanju ekonomskih, obrazovnih i kulturnih veza.

Zajednički  je ocijenjeno da je institucionalna saradnja između Republike Srpske i AP Vojvodine na veoma  visokom nivou, ali i da postoji još dosta prostora za njeno unapređenje u narednom periodu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Srpskog privrednog društva „Privrednik” iz Novog Sada i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić,  razgovarano je o aktivnostima Dobrotvornog udruženja „Privrednik Republike Srpske“, koje danas promoviše prvu generaciju stipendista.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je u Republici Srpskoj zaživjela još jedna fondacija koja je prepoznala značaj ulaganja u obrazovanje i namjeru da baštini vrijednosti rada, štedljivosti i pomaganja onima koji žele da se obrazuju.

Ovom prilikom, predsjednica Republike je izrazila punu podršku radu Dobrotvornog udruženja „Privrednik Republike Srpske“ i njihovoj humanoj misiji, a prvoj generaciji stipendista poželjela puno uspjeha u školovanju i sticanju novih znanja.

Dobrotvorno udruženje „Privrednik Republike Srpske“ osnovano je po uzoru na istoimene, bratske fondove iz Novog Sada i Zagreba, s ciljem da pruži pomoć darovitoj djeci tokom školovanja, kao i prilikom zaposlenja.