Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Oktobra mjeseca borbe protiv karcinoma dojke

19/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci obilježavanju Oktobra mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, koje organizuje Savez žena oboljelih od karcinoma dojke „Iskra“.

Predsjednica Republike Srpske ukazala je na značaj podizanja svijesti stanovništva u Srpskoj o važnosti redovnih zdravstvenih pregleda radi prevencije, pravovremenog otkrivanja i liječenja karcinoma dojke.

Predsjednica Cvijanović je rekla da svi zajedno u Srpskoj moraju da rade na tome, jer ova bolest sve više “napada” i mlađu populaciju.

“Žene treba da vode više računa o svom zdravlju, jer su najviše podložne ovoj bolesti. Mi treba da pomažemo i na način podizanja svijesti o karcinomu dojke uz poruku ženama da imaju hrabrosti da idu na preglede, jer je sve jednostavnije liječiti, ako se na vrijeme otkrije”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je danas na Trgu Krajine, zajedno sa javnim ličnostima i predstavnicima “Iskre”, dijelila građanima cvijeće i letke u kojima su važne informacije o prevenciji raka dojke.

Predsjednica Republike Srpske je poručila da svi moraju voditi računa o zdravlju, te napomenula da su nevladin sektor i civilno društvo i na ovom planu partner institucija s ciljem poboljšanja uslova za liječenje ljudi.

U tom smislu, dodala je predsjednica Cvijanović, širom Srpske napravljene su brojne bolnice i renovirani domovi zdravlja.

“Te aktivnosti nastavljamo tamo gdje je potrebno, radimo i na edukaciji zdravstvenih radnika, povećavamo plate. To je sveobuhvatna akcija”, objasnila je predsjednica Republike Srpske.