Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju

14/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju /OEBS/ u BiH ambasadorku Ketlin Kavalek /Kathleen Kavalec/.

Na sastanku je bilo riječi o ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH, kao i o unapređenju saradnje sa Misijom OEBS-a u različitim oblastima, poput obrazovanja, ekologije i vladavine prava.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da su institucije Republike Srpske u potpunosti opredijeljene za saradnju, te provođenje zahtjevnih reformskih procesa koji za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

Na početku sastanka, predsjednica Cvijanović je poželjela dobrodošlicu ambasadorki Kavalek, te izrazila nadu da će dobra saradnja Misije OEBS-a sa institucijama Republike Srpske i u narednom periodu biti nastavljena.