Predsjednica Republike Srpske boravi 8. i 9. oktobra u posjeti Briselu

08/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boraviće 8. i 9. oktobra u posjeti Briselu.
Tokom posjete Briselu predviđeno je niz sastanaka sa visokim zvaničnicima Evropske unije, kao i sa predstavnicima samoupravnih regija u Evropi.
U odvojenim susretima, predsjednica Republike Srpske danas će razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, Johanesom Hanom i generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju EU, Kristijanom Danijelsonom.    
Predsjednica Cvijanović danas će se u Evropskom parlamentu sastati i sa predsjedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Dejvidom Mekalisterom, te predsjedavajućim poslaničke grupe “Identitet i demokratija” u Evropskom parlamentu, Markom Zanijem.
U nastavku posjete, predsjednica Cvijanović sastaće se danas sa Rastislavom Trnkom, predsjednikom slovačke regije Košice, koja je ovogodišnji partner Republike Srpske u okviru manifestacije Evropska nedjelja regija i gradova, koja se održava u Briselu tokom ove sedmice.       
Drugog dana posjete Briselu, predsjednica Cvijanović sastaće se sa direktorom Odsjeka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u okviru Evropske službe za spoljne poslove, Angelinom Ajhorst.