Predsjednica Republike Srpske ugostila djecu iz Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka povodom početka Međunarodne sedmice djeteta

07/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ugostila je danas u Palati Republike djecu  iz Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka povodom početka Međunarodne sedmice djeteta.

“Srećna sam što su danas djeca ovdje. To je najbolji pokazatelj da su institucije otvorene za naše najmlađe naraštaje”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da su djeca pokazala da znaju šta su obilježja države, koja su to njihova prava i obaveze, ali i čime se bave predsjednik Republike i druge institucije.

“Osmislili smo ovo kao način da pričamo o dječijim pravima, ali i da se djeca upoznaju sa institucijama Republike Srpske i da razumiju da su one otvorene za građane. Najbolji primjer za to je da je Palata Republike danas otvorena za djecu iz vrtića”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike rekla je da će Palata Republike u narednom periodu biti otvorena i za neke druge grupe zato što želi da razumiju društvo u kojem žive, da odmalena kroz kolektiv u vrtiću, nakon toga u školi, a kasnije na radnom mjestu da stasavaju i razumijevaju koja su im prava i obaveze, te da znaju da su institucije tu da rade svoj posao, štite njihova prava i stvaraju ukupno bolji ambijent.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je na početku Međunarodne sedmice djeteta mogla da ugosti djecu iz 13 banjalučkih vrtića i uručila im prigodne poklone.