Predsjednica Republike Srpske prisustvovala predstavljanju sistema za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju

04/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” predstavljanju sistema  za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Sistem za robotski potpmognutu rehabilitaciju obezbijeđen je sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je načinjen iskorak u zdravstvenom sektoru Srpske nabavkom najsavremenije opreme za novu zdravstvenu uslugu – robotski potpomognutu rehabilitaciju za djecu u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci.

“Zadovoljstvo je što ova oprema, nabavljena zajedničkim naporom i dobrom voljom institucija Srpske, naših građana i različitih donatora, među kojima je Vlada Srbije, dobija funkciju i biće stavljena u upotrebu za najmlađe korisnike kojima je potreban ovakav medicinski tretman”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je istakla da je suština u tome da se mobiliše cijelo društvo za humanitarne akcije, a ne u novcu jer bi ga za nabavku ove opreme obezbijedile institucije Srpske.

“Prošle godine smo u humanitarnoj akciji `S ljubavlju hrabrim srcima` prikupili rekordan iznos novca i imali dobru kampanju kojom smo pokazali da će to biti zajednički rezultat, s ciljem pomoći porodicama i djeci. Ove i naredne godine ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama da bismo olakšali porodicama koje se suočavaju sa poteškoćama. Ako ova oprema znači da će samo jedno dijete načiniti pokret koji nije moglo, onda se sve isplatilo”, naglasila je predsjednica Cvijanović.