Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom prijemu povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine

30/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je svečanom prijemu povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine. Predsjednica Republike Srpske tom prilikom izjavila je da je za Srpsku izuzetno važno što je sa Kinom ostvarila saradnju koja se ogleda u konkretnim projektima.

“Ono što predstavlja ulazak Kine na prostor Srpske jeste Termoelektrana “Stanari” za koju svi kažu da je projekat koji je preporodio taj kraj i učinio da zajedno sa Rudnikom zapošljavaju skoro 1.000 radnika, što daje novu dimenziju cijeloj toj regiji”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Ono što je važno za Doboj, prema riječima predsjednice Republike, jeste bolnica čija je izgradnja u toku, dogovori u vezi sa saobraćajnicama, odnosno podrška izgradnji auto-puta, te rekonstrukciji željeznice u Republici Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović je pojasnila da je riječ o učešću Kine u jednom projektu koji podrazumijeva modernizaciju željezničkog sistema Srpske.

“Zadovoljni smo što se preko ovih projekata otvara prostor za buduću saradnju Republike Srpske i Kine”, rekla je predsjednica Republike Srpske i dodala da je Srpskoj veoma važno to što je uspostavila saradnju sa jednom ovako velikom i moćnom zemljom.