Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju 12 godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića

30/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Modriči obilježavanju 12 godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Predsjednica Republike izjavila je da je bivši predsjednik Republike Srpske Milan Jelić veoma doprinio jačanju Srpske i njenih institucija svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom.

Predsjednica Cvijanović rekla je da je važno prisjetiti se njegovog rada, ali i pokazati koliko je značajna Srpska i da je potrebno zajednički jačati njene institucije.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da treba čuvati uspomenu na ljude koji su dali pečat razvoju Srpske i naglasila da je Milan Jelić jedan od njih.

Predsjednica Cvijanović izjavila je da institucije Srpske poštuju sve što je radio Milan Jelić i da njegovo ime nosi fond koji je formiran za talentovanu djecu, omladinu i studente.

“Milan Jelić je bio veliki čovjek koji je ostavio, prije svega, trag u Modriči, gdje je živio, a nema dijela Srpske za koji nije bio vezan svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom”, rekla je predsjednica Cvijanović.